Wereldwinkel Diever stelt zich voor…..

 

 

Op 5 april 2006 werd in Diever de Wereldwinkel geopend. Eerst in een voorruimte van een woonboerderij in de Peperstraat, maar dat bleek al snel te klein. Vanaf 1 januari 2007 huist de winkel in de oude pastorie aan de Kruisstraat nr. 8. en thans op Hoofdstraat 52 7981 AB Diever. 

 

Bij de oprichting van de winkel is gekozen voor de structuur van een stichting. Het 3-hoofdig bestuur (voorzitter, secretaris, penningmeester) zet het beleid uit, controleert en stuurt zonodig bij.

 

De dagelijkse gang van zaken valt onder de hoede van de Overleggroep, waarin de vertegenwoordigers zitten van de afdelingen inkoop, etaleren, coördinatie, pakketverzorging en pr. Ongeveer 11 medewerkers verzorgen de winkeldiensten; daarnaast is er een boekhouder actief en enkele medewerkers die pakketten maken en klussen doen.

Diever is een toeristendorp; vooral ‘s zomers is het een gezellige drukte met o.a. de Drentse fiets 4 daagse en diverse markten en braderieën. Op die dagen staat er een marktkraam naast onze winkel.

Klanten kunnen gebruik maken van ons klantenkaartsysteem; bij iedere bestede €5,- krijgt men een stempel; een volle kaart van 30 stempels levert een tegoedbon op van €5,-. We verkopen cadeaubonnen van Wereldwinkels Nederland: €5,-, €10,- en €20,-.

Naar aanleiding van ons 10-jarig bestaan werd het winkelinterieur door gezamenlijke inspanning geheel opgeknapt met nieuwe stellingen en in frisse kleuren gestyled. Op 1 april 2016 vond de feestelijke heropening plaats. Naast de vertrouwde levensmiddelen ligt nu vooral het accent op de fairtrade cadeauartikelen. Regelmatig wordt het assortiment aangevuld en aangepast.

Op 6 april 2017 ontving de gemeente Westerveld, waar Diever toe behoort, het predikaat “Fairtrade Gemeente”. We zijn trots, dat we met onze winkel daar aan bij kunnen dragen.

 

 

Van harte welkom in

 

Dè Fairtrade Cadeauwinkel van Diever en Omstreken!    

 

 

 

Visitor heat map tracker, live visitor tracking, real time visitor counter