De opbrengst van het ‘Goede doel’ 2022:

 

“Kinderfonds Mamas in Zuid-Afrika” heeft het mooie bedrag van € 759,75 opgebracht.

 

Alle gevers hartelijk dank!

 

Nieuw goed doel voor 2023.

Zoals elk jaar hebben wij ook nu weer een nieuw goed doel uitgekozen.

Dit jaar is het PlusPlus.

PlusPlus is een initiatief van de ontwikkelingsorganisaties Solidaridad, Cordaid Lendahand en Truvalu. Via PlusPlus wordt geïnvesteerd in nieuwe banen en betere voedselproductie in ontwikkelingslanden door het beschikbaar stellen van een microkrediet. We kiezen voor het participeren in het project Clecam 3:

“Crowdfunding voor kleinschalige boeren in Rwanda“.

Dankzij microkrediet wordt de mogelijkheid geboden aan 700 boeren om een lening aan te gaan en hiermee de productiviteit en hun bestaan te verbeteren.

 

 plusplus

 

Kazuri sieraden van keramiek; handgemaakt en Fairtrade

 

De sieraden van Kazuri zijn handgemaakte en beschilderde sieraden van keramiek uit Kenia, Oost Afrika. Elk steentje wordt met de hand gevormd zonder mallen door 1 van de inmiddels 350 vrouwen die bij Kazuri in dienst zijn. Wijlen Lady Susan Wood startte met Kazuri in 1975 met het doel om alleenstaande vrouwen een kans te geven een inkomen te verdienen met het creëren van sieraden.

Met behulp van keramiek workshops maakten de vrouwen zich de techniek eigen. Tot op heden gebeurt dit nog steeds op dezelfde manier. Kazuri bevindt zich aan de rand van Nairobi, op een gedeelte van het landgoed van Karen von Blixen, bekend van de film “Out of Africa”. Kazuri is al een aantal jaren erkend als “Fairtrade” door de IFAT.

Als drager van Kazuri steun je dit principe en help je de vrouwen van Kazuri en hun gezinnen aan een beter leven en hoop voor de toekomst.

Kazuri betekent ”klein en prachtig” in het Swahili, de taal van Kenia.

 

 

Thumbnail image 

 

 Plastic doppen sparen voor KNGF Geleidehonden

 

  

–--Je kunt nu je doppen inleveren bij Wereldwinkel Diever!–---

 

Iedereen heeft ze thuis: plastic doppen en deksels van melkpakken, frisdrankflessen, pindakaaspotten e.d. Gooi ze niet weg, maar lever ze in! Graag zonder restmaterialen, zoals rubberen afsluitrandjes, karton of folie. Zo ontlast je het milieu èn steun je KNGF Geleidehonden. De opbrengst gaat naar de opleiding van hulphonden. Kijk ook op www.geleidehond.nl/doppen

 

 

 

 

Visitor heat map tracker, live visitor tracking, real time visitor counter